* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
ایجاد صفحه در برخی سایتهای اجتماعی به نام دیگران با هدف انتقامگیری و بازی با آبروی افراد، گذاشتن مطالب موهن در پایگاههای اینترنتی با هدف هتاكی به افراد مختلف، انتشار اسرار شخصی و خانوادگی دیگران با انگیزههایی انتقام و هتك حیثیت افراد، انتشار یا تحریف عكسهای خصوصی دیگران نشر اكاذیب و افترا در اینترنت با هدف تشویش اذهان عمومی و بدبین كردن افراد به یكدیگر و… تنها گوشهای از اقدامات مجرمانهای است كه برخی افراد با انگیزههایی همانند تفریح و انتقام و فرونشاندن عصبانیت و جلب توجه و باز نمودن عقدههای روحی و روانی در حوزه فضای مجازی مرتكب میشوند كه متأسفانه آسیبهای جبرانناپذیری را در پی دارد.
اخلاق یکی از مهمترین ویژگیهای زندگی بشر بوده و از ویژگیهای روحی و نفسانی افراد نیز میباشد، این ویژگیها شامل موضوعات نیكو و پسندیده، مانند امانت دارى، راست گویى یا ویژگیهای ناپسند مثل غیبت، و دروغ گویى مىباشد. رفتارهایی که از این ویژگیهای ناشی میشود را رفتار اخلاقی میگویند. البته این فضا قوانین خاص خود را دارد ولی بستگی به شرایطی دارد که کاربران در آن قرار میگیرند و رفتار یا اخلاقی که از خودشان بروز میدهند چگونه است و چقدر به قوانین احترام میگذارند. هنجازسازی مثبت یکی از اصولی میباشد که در هر تکنولوژی نوظهوری باید رعایت شود بنابراین در فضای سایبر نیز کاربران هنجارهای مثبت را رعایت نمایند و اخلاق حرفهای در استفاده از امکانات سودمند آن داشته باشند.
موضوع هتک حیثیت و نشر اکاذیب یکی از بیشترین جرمهایی است که در حوزه جرایم رایانهای رخ میدهد، برخی از افراد با سوءاستفاده از مزیت ابزارهای فنآوری از قبیل شبکه اینترنت و … اقدام به تشویش اذهان عمومی نموده و موجب به خطر افتادن آبروی افراد میشوند که قانون جهت برخورد با اینگونه افراد در فصل پنجم قانون جرایم رایانهای در سه ماده مجازاتی را تعیین نموده است.
از این رو به هموطنان توصیه میشود:
۱. همواره دقت داشته باشند با رعایت نکات امنیتی فریب تبلیغات افراد سودجو را نخورند.
۲. از قرار دادن تصاویر خصوصی و خانوادگی در شبکههای اجتماعی اجتناب نمایند.
۳. در استفاده از شبکههای اجتماعی تنظیمات امنیتی و خصوصی مربوطه را انجام دهند تا هر کسی به اطلاعات شخصی و خصوصی کاربران نداشته باشد.
۴. درفضای مجازی به کسانی اعتماد نمایید که مورد اعتماد خانواده میباشند و شناخت کاملی از آنها دارید.