تجویز ازدواج مجدد
آوریل 15, 2019قوانین و مقررات خرید و فروش ملک و آپارتمان و پیش خرید آن
آوریل 22, 2019
حضانت فرزند
حضانت فرزند موضوعی است که بیشتر پس از طلاق مطرح می شود. حضانت در لغت به معنای پروراندن است و از کلمه حضن به معنای پهلو گرفته شده است. اما در اصطلاح حقوقی؛ ولایتی است بر کودک یا دیوانه، به منظور تربیت و پرورش وی و انجام اموری که به مصلحت اوست.
مراحل قانونی گرفتن حضانت فرزند
طلاق آثار مختلفی بر زن و شوهر، اطرافیان و مخصوصا فرزند آن ها دارد. به همین دلیل قوانینی برایحمایت از کودکان و در خصوص حضانت وضع شده تا آسیب هر چه کمتری به این معصومان وارد شود.
علارقم اینکه همیشه شنیده ایم که در قانون حضانت (چه دختر و چه پسر) تا هفت سالگی با مادر است.حضانت فرزند دختر از 7 تا 9 سالگی و حضانت فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی با پدر است. بهتر است به این موضوع توجه داشته باشیدکه در هر زمانی و در هر سنی که حضانت داده شده به مصلحت کودک نباشد، حکم می تواند تغیر کند.
لذا قانونگذار تنها به مصلحت فرزند می اندیشد و در هر زمان که حضانت داده شده به مصلحت نبود شما می توانید دادخواست خود را برای تغیر حکم دادگاه و گرفتن این حق ثبت نمایید. البته شرایطی برای این موضوع تعیین شده است که به آن ها خواهیم پرداخت.
شرایط حاضن و حاضنه
منظور از حاضنه، مادر و حاضن پدر کودک است. قانونگذار برای شخصی که حضانت فرزند به او سپرده می شود نیز شرایطی را تعیین کرده است.
-
عقل
-
توانایی عملی
-
سلامت جسمانی و عدم مبتلا به بیماری واگیردار
-
شایستگی و صلاحیت اخلاقی
-
اسلام
-
سکونت در محل ثابت
-
ازدواج نکردن مادر
شرایط سقوط حضانت
شرایط سقوط حضانت که با به وجود آمدن این دلایل می توانید دادخواستی برای گرفتن حضانت ثبت نمایید:
-
جنون
-
فوت
-
ازدواج زوجه
-
عدم لیاقت هر یک از والدین
-
توافق طرفین مبنی بر واگذاری حضانت به دیگری
-
بیماری شخصی
-
انحطاط اخلاقی
از موارد انحطاط اخلاقی می توان به مسکر بودن و اعتیاد شخص نام برد. چرا که شخص معتاد به حاشیه جامعه رانده می شود و چون نمی تواند شغلی پیدا کند دست به انواع بزهکاری ها می زند. لذا تربیت و حتی خوده کودک به خطر می افتند مخصوصا اگر فرزند دختر باشد. در صورت اعتیاد و انحطاط اخلاقی پدر و مادر حضانت به پدر بزرگ (پدر پدر کودک) سپرده می شود. البته اگر او هم دارای مشکل باشد دادگاه حضانت را به شخص دیگری بنا به مصلحت می سپارد و نفقه و کلیه هزینه ها را از پدر و مادر وی می گیرد.