* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور
اگر خانم و آقا ایرانی مقیم خارج از کشور باشند و مایل به جدایی مبنی بر طلاق توافقی باشند بدین صورت است که هر دو به سفارت یا کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در آن کشور مراجعه میکنند و وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور ضمن ارایه مدارک لازم تقاضای خود مبنی بر خواسته طلاق توافقی را به شرح ذیل مطرح مینمایند :
وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور ابتدا میبایست برای شخصی در ایران از جمله وکیل یا فرد عادی وکالت در طلاق از طریق پست ارسال کنند تا وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور مربوطه از آن طریق و در اسرع وقت ضمن تقدیم دادخواست طلاق و شرکت در جلسه داگاه رای طلاق توافقی را از دادگاه خانواده اخذ و سپس در دفتر طلاق مربوطه ثبت رسمی کند. سپس مدارک (طلاق نامه و شناسنامه های مهر طلاق خورده) را برای خانم و آقای مقیم خارج از کشور که متقاضی بودند ارسال کند.
البته روش دیگری در این مورد وجود دارد و آن این که مستندا به ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده زوجین از کنسولگری ایران نشانی و مشخصات مراکز یا اشخاص صلاحیت دار برای اجرای صیغه طلاق را اخذ کنند و پس از مراجعه و اخذ گواهی وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور اجرای صیغه طلاق مجددا با درخواست کتبی ثبت طلاق به کنسولگری ایران بدهند.
اگر طلاق توافقی از دادگاه های خارج از کشور صادر شده باشد باید برای اجرای رای در داخل کشور ، تنفیذ رای از دادگاه های ایران اخذ شود که البته چون طلاق توافقی است راحت تر انجام میشود.
آیا طلاق یک طرفه که در کشور خارجه صادر گردیده معتبر است؟
اگر هریک از آقا یا خانم از دادگاه های خارج از کشور حکم طلاق بگیرند برای اجرای آن باید از دادگاه های ایران تنفیذ رای را اخذ کنند اما اگر گیرنده حکم طلاق از دادگاه خارج آقا باشد تنفیذ آن از دادگاه های ایران راحت تر انجام میگیرد اما اگر گیرنده حکم طلاق از دادگاه خارج خانم باشد مدرک طلاق خارجیدر حد یک مدرک و دلیل بر نارضایتی از ادامه زناشویی میپذیرند، نه بیشتر. در این فرض، تنفیذ به سهولت میسر نمیشود.
نکته قابل توجه خانم های مقیم خارج از کشور برای طلاق
اگر زن به اعتبار طلاق خارجی در خارج با مرد دیگری ازدواج کند ، بر پایه قوانین ایران ، مجرم شناخته میشود و اقدام او چند شوهری شناخته و در حکم زناست و مجازات آن سنگین است.
–اگر خانم مقیم خارج از کشور متقاضی برای طلاق باشد اما آقا با طلاق موافق نباشد چه مقیم خارج از کشور باشد چه نه چگونه است؟
در این مواقع خانم میتواند با ارسال وکالت در طلاق برای وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور دادگستری مقیم ایران و همراه با ارائه دلیل طلاق مثل یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یکطرفه از جانب خانم را تقدیم نماید..
همچنین خانم میتواند در کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند ولی باید این را بداند که رای دادگاه خارجی فقط در صورتی در ایران معتبر است که مطابق قوانین ایران باشد و بعد تنفیذ رای دادگاه خارجی را از ایران انجام دهد.
چنانچه آقا مقیم خارج از کشور متقاضی برای طلاق باشد اما خانم با طلاق موافق نباشد چه مقیم خارج از کشور باشد و چه نه چگونه است؟
آقا میتواند با ارسال وکالت طلاق از کشور محل اقامت برای یکی از وکلای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور دادگستری مقیم ایران دادخواست طلاق از طرف آقا را ثبت نماید یا اگر خانم مقیم خارج از کشور است به دادگاه محل اقامت خود مراجعه نماید و رای طلاق یکطرفه را اخذ نماید و سپس دادخواست تنفیذ رای طلاق را تقدیم دادگاه ایران نماید.
1 دیدگاه
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو
بهترین سایت ها هستید.