* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
تخلیه در معنای لغوی عبارت از خالی کردن جایی از افراد یا اشیا و خارج کردن کسی از جایی است و در اصطلاح حقوقی نیز عبارت از تخلیه ملک از تصرف شخصی است که مستحق تصرف نبوده؛ مانند تخلیه مورد اجاره پس از انقضای مدت که به «دستور تخلیه» معروف است.
دلیل دستور تخلیه را میتوان زوال رابطه قراردادی یا اذن دانست؛ بدین معنا، زمانی که رابطه قراردادی قطع شد، «دستور تخلیه» ماهیت حقوقی خواهد یافت و قبل از آن «دستور تخلیه» ماهیت حقوقی نخواهد داشت.
در «دستور تخلیه» موضوع اصلی قرارداد است و قطع آن آثار حقوقی به همراه دارد. قطع رابطه قراردادی میتواند با وجود شرایط ذیل به وجود آید: نخست اینکه توافق مورد نظر یا قرارداد، خاتمه یابد. دوم اینکه به اعتبار شرایط ضمن عقد، رابطه قراردادی قطع شود.
ماده ۴۶۶ قانون مدنی بیان می دارد اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر ، مالک منافع عین مستاجره می شود .
هر قرارداد اجاره ای حداقل دارای ۲ طرف میباشد .
1. اجاره دهنده ( موجر)
2. اجاره کننده ( مستاجر)
و به مال مورد اجاره نیز عین مستاجره می گویند.
1. مشخصات موجر و مستاجر( نام وناخانوادگی وکد ملی و…..
2. میزان و مبلغ اجاره بها
3. مشخصات ملک اعم از پلاک ثبتی و بخش و..
4. مدت قرارداد اجاره بصورت سالیانه ویا ماهیانه و….
و سایر شرایط که طرفین ضمن عقد اجاره راجع به آن توافق می کنند
چطوردستور تخلیه فوری (یک هفته ای )بگیریم /حکم تخلیه ،کاملا کاربردی
معمولا قرارداد های اجاره به شکل های ذیل تنظیم می گردند
1. بصورت رسمی
2. بصورت عادی
لازم به ذکر است نحو تخلیه املاک نیز بر حسب آنکه قرارداد اجاره آن رسمی یا عادی باشد متفاوت خواهد بود .
در مورد این که چه زمانی مالک می تواند فورا ملک خود را که درتصرف اجاره نشین است، تخلیه کند باید شرایط زیر را در نظر داشت.
۱- اگر قرارداد اجاره غیر رسمی (عدم تنظیم در دفتر خانه اسناد رسمی) باشد؛ حال این قرار داد توسط موجر و مستاجر روی یک برگ کاغذ یا توسط آژانس املاک تنظیم شده باشد، دراین صورت حتماً باید در انتهای آن علاوه بر موجر و مستاجر دو نفر شاهد هم آن را امضا کرده باشند.
۲- مدت اجاره منقضی شده باشد.
۳- مستاجر از پرداخت بیش از سه ماه مبلغ اجاره، خودداری کند.
۴ – در صورت شرط انتقال ندادن به غیر اجاره داده باشد.
۵- محل مورد اجاره را مورد استفاده ( غیر مشروع) کرده باشد. و یا به هر علت دیگر…
در این صورت فراهم بودن این شرایط موجر (مالک) می تواند در دادخواست به شورای حل اختلاف مراجعه، و خواسته خود را دستور تخلیه فوری بنویسید. پس از بررسی این مرجع قضایی دستور تخلیه ملک صادر و ظرف ۷۲ ساعت اجرا می شود.
شایان ذکر است اگر شاکی تقاضای حکم کند، رویه حکم تخلیه اجرا که با صدور این حکم با مهلت ۲۰ روز حق تجدید نظر خواهی اعتراض ایجاد می شود. و رویه ای طولانی بر آن حاکم خواهد شدو پس از طی مدت طولانی، چنانچه حکم به نفع مالک صادر شود پس از آن مالک باید تقاضای صدوراجراییه کند. در اجراییه باز مهلت ۱۰ روز اعتراض باید طی شود. چنانچه اعتراض به اجراییه نشود و یا اعتراض پذیرفته نشود، در این صورت تخلیه ملک انجام می پذیرد.
1 دیدگاه
[…] وکیل حکم نخلیه : قرار داد اجاره غیر رسمی ( یعنی در دفتر خانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد) حال این قرار داد توسط موجر و مستاجر روی یک برگ کاغذ تنظیم شده باشد یا توسط دفاتر آژانس املاک ( بنگاه های املاک) تنظیم شده باشد، در این صورت فرقی نمی کند، اما حتماً باید در انتها ی آن علاوه بر موجر و مستاجر دو نفر شاهد قرارداد هم آن را امضا کرده باشد. […]