روش پر کردن سفته
وکیل چک و سفته : بر اساس ماده ۳۰۸، سفته علاوه بر امضا یا مهر باید دارای تاریخ بوده و علاوه بر این، اطلاعات زیر هم باید روی آن ثبت شود: مبلغی که باید پرداخت شود، نام و نام خانوادگی گیرنده وجه، تاریخ پرداخت وجه. علاوه بر اینها نوشتن نام و نام خانوادگی صادر کننده، اقامتگاه وی و محل پرداخت سفته نیز ضروری است.
در صورتی که سفته برای شخص معینی صادر شود، نام و نام خانوادگی او در سفته آورده می شود، در غیر این صورت به جای نام او نوشته می شود در «وجه حامل». در صورتی که نام خانوادگی یک شخص معین نوشته شود، این شخص طلبکار می شود و در غیر این صورت هر کسی که سفته را در اختیار داشته باشد طلبکار محسوب می شود و می تواند در سر رسید سفته مبلغ آن را طلب کند البته اگر سفته عندالمطالبه باشد، صادرکننده باید به محض مطالبه مبلغ آن را پرداخت کند.
سفته بدون تاریخ :
- در تنظیم سفته، این امکان وجود دارد که بدهکار، سفته ای را که صادر می کند، بدون ذکر نام طلبکار به وی بدهد که این گونه فرد می تواند یا خودش در سررسید برای گرفتن پول اقدام کند یا این که آن را به دیگری حواله بدهد، عبارت «حواله کرد» در سفته به شخص دارنده این اختیار را می دهد که بتواند سفته را به دیگری منتقل کند، ولی اگر «حواله کرد» خط زده شود، دارنده سفته نمی تواند آن را به دیگری انتقال دهد و تنها خود وی باید برای وصول آن اقدام کند، علاوه بر آن می تواند با پشت نویسی آن را به شخص دیگری انتقال دهد.
- سر رسید پرداخت سفته: آنچه در مقابل تاریخ نوشته می شود، سر رسید و وعده پرداخت وجه سفته است.که می تواند به صورتهای زیر باشد:
- الف) اگر در مقابل تاریخ در سفته نوشته شود ؛«عندالمطالبه» یا «به رؤیت» بدین معنی است که متعهد سفته مکلف است به محض اراﺋه سفته از طرف دارنده سفته (متعهد له/ ظهر نویس) مبلغ مندرج در سفته را به دارنده ی سفته بپردازد.
- ب) می توان در مقابل تاریخ این گونه نوشته شود؛ (۱۰روز پس از رؤیت) در این صورت متعهد بایستی ۱۰ روز پس از رؤیت سفته، وجه آن را بپردازد.
- ج) ممکن است وعده پرداخت، به نسبت تاریخ صدور سفته باشد. در این صورت، الزام متعهد به پرداخت وجه سفته نسبت به همان تاریخ پس از تاریخ صدور سفته خواهد بود.
- د) در مقابل تاریخ در سفته، تاریخ معینی درج شود و سفته بدون تاریخ نباشد.