* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
قانون حمایت از مصرف کننده مشخص می کند که چه چیزی بعنوان خرابی در خودرو تلقی می شود. توافقی که بهنگام خرید خودرو در قراداد صورت گرفته دارای اهمیت زیادی است. خودرو باید همیشه زمانی که آن را میخرید از نقطه نظر ترافیک دارای امنیت باشد. اگر نباشد همیشه خرابی تلقی می شود. شما می توانید انتخاب کنید که خودرویی را که دارای امنیت ترافیک نیست خریداری کنید اما در اینصورت باید شما و فروشنده در زمان خرید در مورد آن به توافق رسیده باشید. خرابیهایی که شش ماه پس از اینکه خودرو را دریافت کرده اید نمایان می شوند می بایست اینگونه تلقی شوند که در زمان خرید وجود داشته اند، چنانچه فروشنده نتواند خلاف آن را ثابت کند.
حقوقدانها به حق بهم زدن معامله «خیار» میگویند، این کلمه از اختیار میآید و به معنی آن است که دو طرف معامله اختیاراتی را درباره معاملهشان دارند. به طور کلی در شرایط زیر میتوان یک معامله را فسخ کرد:
۱-خیار مجلس»: یعنی دو طرف معامله هنوز در محل قرارداد نوشتن حضور داشته باشند. مثلاً شما برای معامله یک خودرو با فروشنده صحبت میکنید، قرارداد مینویسید اما در همان حین متوجه میشوید پولتان جور نشده یا خودرو ایرادی دارد که دلتان را زده است، در این صورت همان جا میتوانید با اتکا به خیار مجلس، معامله را فسخ کنید.
۲-«خیار غبن»: یعنی یکی از دو طرف معامله از این خرید و فروش ضرر کرده باشد. مثلاً کسی خودرویی را فروخته و بعد متوجه میشود زیر قیمت فروخته و متضرر شده است، در اینجا میتواند به حکم خیار غبن معامله را فسخ کند. اگرچه که طبق عرف در بیشتر قراردادها نوشته میشود که «همه خیارات از جمله خیار غبن ساقط شده است». به این ترتیب کسی نمیتواند به سادگی آب خوردن زیر معاملهای که انجام داده بزند.
۳-«خیار تدلیس»: تدلیس یعنی فروشنده، مال را بهتر از آنچه که هست نشان دهد و با فریبکاری باعث شود شما عیب و ایرادهای مورد معامله، مثل خودرو را متوجه نشوید. اگر کسی اینطور خریدار را فریب دهد، خریدار میتواند بهصورت قانونی قرارداد را فسخ کند، البته به شرطی که این امکان در قولنامه از دو طرف گرفته نشده باشد.
۴-«خیار شرط»: یعنی خریدار و فروشنده شرط کنند که هر دو یا یکی از آنها میتواند تا مدت مشخصی معامله را فسخ کند.