* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
با فوت انسان اموال او به طور قهری به وراثش منتقل میشود، اما برای اینکه وراث بتوانند سهمالارث خود را مطالبه و در آن تصرف کنند، ابتدا لازم است منحصر بودن و سهمالارث هر یک از آنها در دادگاه بررسی و اثبات شود که به این اقدام، در علم حقوق انحصار وراثت گفته میشود.
به این منظور، دادگاه پس از رسیدگی، گواهینامهای به نام تصدیق انحصار وراثت صادر میکند که در اختیار اشخاص ذینفع قرار خواهد گرفت.
در حقیقت، انحصار وراثت به معنای معلوم کردن تعداد وراث متوفی توسط مراجع ذیصلاح است که مقررات مربوط به آن در قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب سال 1309 و قانون امور حسبی آمده است.
اشخاصی که میتوانند تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت کنند
هر یک از وراث و اشخاص ذینفع در ترکه میتوانند صدور گواهی انحصار وراثت را درخواست کنند. البته اشخاص ذینفع حتی در صورت وجود ورثه نیز میتوانند درخواست انحصار وراثت مطرح کنند. به موجب ماده 360 قانون امور حسبی، علاوه بر ورثه متوفی سایر اشخاص ذینفع هم میتوانند تصدیق انحصار وراثت کنند و جمله «اشخاص ذینفع» مذکور در این ماده اختصاص به مورد متوفی بلاوارث ندارد.
پس از تنظیم درخواستنامه (دادخواست) صدور گواهی انحصار وراثت، برابر ماده 361 قانون امور حسبی، دادگاه درخواست مزبور را یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشار یا محلی آگهی میکند. در آگهی حصر وراثت باید قید شود که: هر کس وصیتنامهای از متوفی نزد او است، در مدت سه ماه به دادگاهی که آگهی کرده است، بفرستد و پس از گذشتن این مدت هر وصیتنامهای ابراز شود از درجه اعتبار ساقط است. (ماده 294 قانون امور حسبی) پس از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی اگر اعتراضی به عمل نیامد، دادگاه با در نظر گرفتن ادله و اسناد درخواستکننده و گواهی گواهان، تصدیقی مشعر بر وراثت و تعیین عده وراث و نسبت آنها با متوفی (ماده 362 قانون امور حسبی) و نیز سهم هر یک از ورثه (ماده 373 قانون امور حسبی) صادر و به درخواستکننده تسلیم میکند. هرگاه شخصی معترض درخواست تصدیق انحصار وراثت باشد، دادگاه باید جلسهای را تعیین کرده و به معترض و درخواستکننده اطلاع دهد و پس از رسیدگی به ادعای اعتراضکننده، حکم مقتضی خواهد داد. البته حکم صادره در این رابطه قابل تجدیدنظر است. در صورتی که بهای ترکه بیش از 10 میلیون ریال نباشد، انتشار آگهی مزبور به عمل نخواهد آمد و دادگاه با رسیدگی به ادله درخواستکننده، درخواست صدور گواهی مزبور را مطابق ادله ابرازشده قبول یا رد میکند. طبق ماده 366 قانون امور حسبی رای دادگاه در مورد رد درخواست گواهی انحصار وراثت قابل تجدیدنظر در دادگاههای تجدیدنظر استان خواهد بود.(ماده 362 قانون امور حسبی)
مال دنیا و تقسیم ارث برای بازماندگان معمولا با درگیری ها و تنش هایی همراه است که
با داشتن یک وکیــــل انحصار وراثت شما از این تنش ها و کنش های قوم و خویشی بدور می شوید .
همواره مشاوره با وکیل امور وراثت میتواند راهگشا امور باشد و
در صورت نیاز با توافق طرفین امکان انتخاب وکیل برای انحصار وراثت به صورت تخصصی میسر می باشد
تا تمام روند رسیدگی به پرونده را انجام داده
و در کوتاهترین ترین زمان ممکن سهم هر شخص را توسط دادگاه تعیین و واصل نماید.
مولفه هایی برای انتخاب یک وکیل خوب انحصار وراثت کدامند؟
موضوع کاری وکیـــل انحصار وراثت پیوند تنگاتنگی با مبحث ارث دارد و لذا به وکیـــــل انحصار وراثت، می بایست راجع به ارث و احکام آن اشراف کامل داشته باشد.. احکام ارث اساساً در قانون مدنی مصوب سال ۱۳۱۴ ذکر شده است و لذا منبع اصلی برای کار وکیل انحـــصار وراثت است.
از دیگر قوانین مورد تخصص وکیل انحصار وراثت، قانون امور حسبی است که برخی از احکام مربوط به ارث را در خود جای داده است