* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
قانون جرایم رایانه ای مصوب 1388یکی از کامل ترین قوانین در زمینه جرایم مربوط به فضای مجازی و رایانه ای می باشد. در این قانون در فصل اول: جرائم علیه محرمانگی داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی، شامل؛ دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ای، در فصل دوم: جرائم علیه صحت و تمامیت داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی، شامل؛ جعل رایانه ای، تخریب و اخلال در داده ها یا سیستم های رایانه ای و مخابراتی در فصل سوم سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه، در فصل چهارم: جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی، در فصل پنجم: هتک حیثیت و نشر اکاذیب و در فصل هفتم سایر جرایم جرم انگاری شده اند.
در قانون جرایم رایانه ای در خصوص جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی قانون وضع نموده است که عبارتند از :
الف) تهیه و توزیع یا معامله هر داده یا نرم افزار یا ابزار الکترونیکی که فقط در جرایم رایانه ای می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
بنابر مفهوم مخالف ماده ساخت این نرم افزار ها و ابزارهای الکترونیکی در این دسته بندی جای ندارد.
ب) معامله یا انتشار و در اختیار قرار دادن گذر واژه ها و داده هایی که جهت هک کردن سیستم های رایانه ای یا مخابراتی متعلق به دیگری مورد استفاده قرار گیرند.
ج) آموزش هک کردن، شنود غیر مجاز، جاسوسی رایانه ای و تخریب و اخلال در داده ها یا سیستم های رایانه ای و مخابراتی.
باید در نظر داشت در این ماده صرف آموزش برخی از جرایم رایانه ای مورد توجه بوده و قانون گذار از همه جرایم نام نبرده است.