* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
وکیل طلاق توافق : فقها در خصوص اشتغال زن نظرات متفاوتی بیان نموده اند و حتی برخی فقها به آزادی اشتغال زن فتوا داده اند. قانون اساسی هم از اصل آزادی اشتغال برای همگان سخن گفته است و نگاهی برابر بین زن و مرد دارد. بدین ترتیب تمایزی بین اشتغال زن و مرد قائل نشده است. اصل 28 قانون اساسی بیان می دارد هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند و در این حوزه میان زن و مرد تفاوتی قائل نشده یا تبصره و استثنایی درباره زنان در نظر نگرفته است.
اما قانون مدنی موضوع را کمی متفاوت تر مطرح کرده است. این قانون اصل آزادی را برای زنان نیز پذیرفته است. اما به زوج اجازه داده تا تحت شرایطی با شغل زن مخالفت کند.
البته در اصل، قانون مدنی چنین حقی را به صورت کلی به زوج نداده است بلکه به وی این اجازه را داده است که با شغل معین زن آن هم تحت شرایطی که شغل با مصالح خانوادگی و شؤون مرد یا زن منافات داشته باشد مخالفت نماید و علاوه بر آن باید ادعای خود مبنی بر این منافات را در دادگاه ثابت کند یعنی باید در دادگاه اثبات کند که شغل زن با مصالح و شؤون خانواده یا زن یا مرد منافات دارد.
1. اینکه شغل زن مصالح خانوادگی را تحت الشعاع قرار دهد.
2. اینکه به حیثیت زن یا مرد خلل وارد آورد.
اشتغال زن در ادارات دولتی را نمیتوان منافی با مصالح خانوادگی یا حیثیات زن یا شوهر تفسیر کرد و مرد در این موارد نمی تواند برای خود حقی قائل باشد.
وکیل طلاق توافقی در شرق تهرن – موسسه حقوقی میلاد عدالت
خیر چنین حقی قانونا برای مرد وجود ندارد و فقط قاضی است که می تواند از طریق تعیین جریمه مستمر برای زن، او را وادار به اطاعت از حکم دادگاه کند.