* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
در مبانی فقه شیعه دین اسلام فرزندخوانده سهمالارث نمیبرد اما قانونگذار برای تأمین آینده کودک روشهای مختلفی را در قانون در نظر گرفته است که به آنها جایگزینهای ارث گفته میشود؛ از جمله تملک بخشی از اموال متقاضیان سرپرستی به نفع فرزندخوانده در یکی از دفاتر اسناد رسمی، بیمه کردن عمر متقاضیان سرپرستی نزد یک شرکت بیمه سهامی ایران به نفع آینده کودک و همچنین آنکه به هر نحو که دادگاه صلاح بداند با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی خانواده، سهمی برای فرزندخوانده در نظر گرفته شود، از جمله «جایگزینهای ارث» هستند.
خوب است که بدانید مطابق ماده۸۶۱ قانون مدنی و لدالزنا(فرزند نامشروع) هم – اگرچه از خون پدر و مادر طبیعی خود است- اما ارث نمی برد چه برسد به فرزند خوانده که پیوند خونی با متوفی ندارد.
سوال شده است حتی اگر اسم فرزند خوانده در شناسنامه شخصی که او را به فرزندخواندگی پذیرفته وارد شده باشد باز هم از ارث محروم است؟ جواب مثبت است مگر اینکه این موضوع کتمان شود و شخص معارض و مخالفی که ارث می برد در میان نباشد.
اینکه سرپرست در زمان حیات مال یا اموالی به نام فرزند خوانده منتقل کند.
در قالب صلح عمری، ملکی را به فرزند خوانده واگذار نماید.
تا اموال خود را برای او وصیت تملکی کند.
نکته: آنچه باید دوباره متذکر شد اینکه در صورت فوت فرزند خوانده، سرپرست او هم از فرزند خوانده ارث نمی برد.