* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
وکیل غرب تهران : براي هر يك از ما كاملاً روشن است كه اگر از يك حوزه تخصصي سررشته نداريم، گريزي نيست جز توسل به افراد كاردان. براي مثال، اگر اتومبيل يا وسايل منزل شما نياز به تعمير داشته باشد، به دلیل پيچيدگي طراحي آنها، در بیشتر موارد نميتوانيد شخصاً اقدام به تعمير يا راهاندازي مجدد آن كنيد و مجبور هستيد كه به شخصي كه از نظر فني و تخصص مهارت دارد، كمك بگيريد.
نمونههايي از اين دست که بیانگر نياز ما در امور مختلف به افراد متخصص است، فراوان است و در این میان، مراجعه به وکیل نیز چنین مبنایی دارد. اما سوال این است که در مراجعه به وکیل باید چه نکاتی را مورد توجه قرار دهیم؟ در گفتوگو با کارشناسان به بررسی این موضوع میپردازیم.
وکالت درمعنی لغوی به معنی واگذار نمودن میباشد و در اصطلاحات حقوقی، وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام کاری نایب یا وکیل خود مینماید. همچنین وی میتواند در سمت مشاوره حقوقی به شما کمک کند. قانون مدنی وکالت را چنین تعریف کرده است:
«وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار میدهد. با انعقاد عقد وکالت، وکیل و موکل در برابر یکدیگر حق و تکلیف یافته، دارای روابط حقوقی، وظایف و مسئولیتهای متقابلی می شوند».
وکیل دادگستری چنانچه واجد شرایط لازم باشد، نه تنها از طرح شکایت و دعوای بی مبنا خودداری می کند، بلکه در سیر صحیح و قانونی و سرعت جریان دادرسی و روشن شدن موضوع و ماهیت امر و پیدا نمودن حکم منطبق با آن با دادگاه همکاری نموده و صدور رأی منطبق بر موضوع و موافق قانون را امکان پذیر مینماید. در این صورت با اعتماد به وکیل مجرب قطع به یقین احتمال موفقیت در پرونده نیز بیشتر خواهد بود
وکالتنامهای که بین وکیل و موکل تنظیم میشود و به امضا میرسد شامل اطلاعاتی از جمله حدود اختیارات وکیل است؟ در این بخش باید چه موضوعاتی درج شود؟ یک وکیل دادگستری در پاسخ به این سوال توضیح میدهد: همان طوری كه در مواد 35 و 36 قانون آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب (در امور مدني) به خوبي به آن اشاره شده است، وكيل در دادگاهها تمام اختيارات راجع به دادرسي را داراست مگر مواردي كه موكل آنها را از وي سلب كرده باشد.
عباس احدزاده ادامه میدهد: اصولاً وكيل در وكالتنامه تكليف به تصريح و ذكر اختيارات مندرج در مواد 35 و 36 قانون ياد شده را دارد كه بر حسب موقعيت و وضعيت دادرسي تشخيص میدهد كه چه مواردي را از موكل كسب اختيار كند.
ممكن است در يك دادرسي وكيلي نيازي نداشته باشد عين 14 مورد از اختيارات را داشته باشد و ممكن است در مواردي هم همه آنها را نياز داشته باشد. براي مثال، در مواردي كه شما به وكيل اجازه ميدهيد كه فقط پرونده را مطالعه کند، لازم نيست كه همه موارد را جزو اختيارات وکیل در وكالتنامه تصريح كنید.
بلکه از وي بخواهيد كه اين وكالتنامه فقط براي مطالعه تنظيم شود چراكه ممكن است شما بخواهيد پس از كسب اطلاع از محتويات پرونده، وكالت آن را به وكيل ديگري بدهيد يا برعكس اگر شما وكالت در دادرسي را به وكيل داديد، بهتر است انتخاب اختيارات را به انتخاب وكيل بسپاريد چون وي بهتر از شما و هر كس ديگري میداند، كداميك مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بنابراين، شايسته است در چنين مواردی به وكيل خود اعتماد داشته باشيد. هرچه وكيل در دادرسي از اختيارات بيشتري برخوردار باشد، قدرت مانور و تصميمگيري وكيل نيز در دادرسي در موقعیتهای حساس بيشتر و بهتر میشود
بعد از تایید توانایی وکیل غرب تهران، نوبت به انعقاد قرارداد با وی میرسد،
آنچه که در این خصوص ملاک عمل خواهد بود توافقی است که بین وکیل و موکل صورت می گیرد. به این ترتیب، این توافق می تواند بیشتر، کمتر یا برابر تعرفه ای باشد که در آیین نامه پیشبینی شده است.
به طور کلی حق الوکاله وکیل صرفا بر اساس توافق میان وکیل و موکل میباشد و هرچقدر تجربه و تخصص وکیل در حیطه فعالیت خود بیشتر باشد مطمئنا حق الوکاله نیز بیشتر خواهد بود.
هزینه هایی هم وجود دارند که شامل حق الوکاله نمیباشد و موکل ملزم به پرداخت آن میباشد مانند هزینه های مربوط به ثبت دادخواست و اوراق و حق الزحمه مربوط به کارشناسی و ….