* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
اجاره یک قرار داد موقت است که ذکر مدت در آن از شرایط اساسی به شمار می رود و عدم ذکر مدت باعث از بین رفتن اعتبار این عقد می گردد.
اگر پس از پایان قرارداد اجاره مستاجر بدون تمدید این قرارداد از تخلیه ی ملک مورد نظر خودداری کند صاحب خانه این حق را دارد که برای گرفتن دستور تخلیه در صورتی که ملک منزل مسکونی باشد به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک و در صورتی که ملک تجاری باشد به دادگاه عمومی محل وقوع ملک رجوع کند.
یکی دیگر از مواردی که صاحب خانه باید برای گرفتن دستور تخلیه به دادگاه رجوع کند زمانی است که طرف دعوا (مستاجر) یکی از سازمان ها یا نهادهای دولتی باشد.
زمانی که دستور تخلیه تقاضا میشود، پس از بررسی کوتاه شواهد، این دستور صادر میشود، اما در تقاضای حکم تخلیه پس از صادر شدن حکم، ۲۰ روز پسازآن حق تجدیدنظر قرار داده میشود. پس از طی این مدت اگر حکم به نفع مالک باشد، مالک باید تقاضای صدور اجراییه کند، پسازآن مجدداً مدتزمان ۱۰ روزهای برای اعتراض در نظر گرفته میشود. درنهایت اگر به اجراییه اعتراضی وارد نباشد، یا اگر اعتراضی باشد اما پذیرفته نباشد، تخلیه ملک انجام خواهد شد. با این اوصاف با یک اشتباه کوچک در تقاضای حکم مدتزمانی طولانی در شورای حل اختلاف باید به دنبال پرونده خود باشید!
برای درخواست دستور تخلیه باید کلیه شرایط زیر با هم موجود باشد:
اجاره نامه مدت داشته باشد .
اجاره نامه در دو نسخه تنطیم شده باشد .
هر دو نسخه اجاره نامه به امضاء موجر و مستاجر رسیده باشد .
هر دو نسخه اجاره نامه به امضاء دو نفر شاهد رسیده باشد .
مدت اجاره تمام شده باشد .