* به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از خدمات وکالت غیر حضوری ، مشاوره تلفنی و گفتگوی آنلاین - تصویری ما استفاده نمایید.
بهترین وکیل دعاوی ملکی با توجه به ارزش پایدار و روزافزون املاک، طبیعی است بسیاری از اشخاص جامعه نسبت به سرمایهگذاری در بخش مسکن گرایش داشته باشند. در این میان نظر بر وصف ارزشمندی املاک، عموماً اختلافاتی عمیق فی مابین بایع و خریدار به منصه ظهور میرسد که به دعاوی ملکی ملقب گردیده و حتی در برخی موارد موجب وصف کیفری نیز میشود. درواقع این اختلافات آنقدر پراهمیت گردیده که بخش بسیار مهم و بزرگی از دعاوی مطروحه در دادگستری را دربرگرفته است. همانطور که گفتیم دعاوی ملکی مشمول دو بخش کیفری و حقوقی میگردد که در این گفتار و به جهت تشحیذ ذهن مراجعان سایت به اختصار به عناوین عمده و پركاربرد کیفری و حقوقی آن میپردازیم:
1- الزام به تنظیم سند رسمی (در مواردی که شخص متعهد از تنظیم سند به نام خریدار یا متعهد له امتناع مینماید)
2- بهترین وکیل دعاوی ملکی خلع ید (در مواردی است که شخصی بدون اذن مالک رسمی اقدام به تصرف ملک مالک نموده است).
3- الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی (در مواردی است که متعهد از اخذ صورتمجلس تفکیکی امتناع مینماید).
4- بهترین وکیل دعاوی ملکی دعوی تقسیم و افراز املاک مشاعی (در مواردی است که اشخاص قصد بر جدا نمودن سهم خود از املاک مشاعی دارند).
5- دعوی الزام به اخذ پایانکار (در مواردی است که متعهد به عناوین مختلف نظیر تخلفات ساختمانی یا بدهكار بودن به شهرداری یا حتی از سر بی مسئولیتی از اخذ پایانکار ساختمانی از شهرداری امتناع مینماید).
6- دعوی الزام به ایفای تعهدات (نظیر عدم تكمیل ساختمان و یا عدم تحویل آپارتمان، عدم پرداخت ثمن معامله و مواردی دیگر كه عمدتا در قراردادهای مشارکت در ساخت بسیار مشهود است).
7- دعوی تخلیه املاک (عموما در مواردی است كه یا مدت قرارداد اجاره به پایان رسیده و یا پرداخت اجوربه تعویق افتاده و حتی در موارد تعدی و تفریط مستاجر در استفاده از ملك مورد اجاره امكانپذیر میباشد اعم از املاك مسکونی یا تجاری)
8- دعوی اجرتالمثل ایام تصرف (در مواردی است که متصرف بیش از مدت مورد توافق به تصرفات پرداخته است).
9- دستور فروش املاک مشاعی و بسیاری موارد دیگر.
1- تصرف عدوانی (در مواردی است که فردی بدون حق مالکیت و سابقه تصرف به تصرفات من غیرحق پرداخته است).
2- جعل سند (دعوی ملکی جعل سند عموماً به انگیزه بدون مال غیرمنقول صورت میپذیرد).
3- دعوی ملکی مزاحمت (این دعوی اعم است از هرگونه مزاحمت برای اموال غیرمنقول اشخاص).
4- دعوی ممانعت از حق و این دعوی زمانی رخ میدهد که اشخاص مانع از تصرفات دیگران در اموالشان میشوند.
5- دعوی فروش مال غیر (دعوی ملکی فروش مال غیر زمانی رخ میدهد که فرد اموال غیرمنقول اشخاص را بدون اجازه ملک به دیگران میفروشد و مالک مال غیرمنقول خود را از دست میدهد).
6- دعوی کلاهبرداری (دعوی ملکی کلاهبرداری زمانی رخ میدهد که فرد کلاهبردار با توسل به وسایل متقلبانه در ازاء بردن اموال شخص مالی غیرمنقول را به دروغ به وی به فروش میرساند).
7- دعوی تخریب (موقعی است كه فرد با اقدامات مادی خود اقدام به تخریب كل یا یا بخشی از مال غیر منقول دیگی مینماید).
و بسیاری موارد دیگر كه هریك از موارد مذكور نیازمند بررسی تحقیق لازم جهت احقاق حق از طریق محاكم دادگستری میباشد و دفتر حقوقی ایران با مدیریت محمد مهدی آتش پیكر وكیل پایه یك دادگستری مفتخر است با مشاوره و یا طرح دعوی از حقوق شما دفاع نماید.
شاید شنیده باشید یا حتی برای خودتان پیش آمده باشد که ملکی خریده و در آن زندگی کردهاید، اما پس از گذشت چند سال وقتی تصمیم به فروش آن گرفتید، تازه میفهمید که چه کلاه بزرگی سرتان رفته و ملک دارای معارض خریدهاید؛ تازه از اینجاست که مشکلات شروع میشود و باید کلی مسیر حقوقی را طی کنید تا بتوانید برای ملک خود، تعیین تکلیف کنید.
اگر میخواهید با تعریف معامله معارض آشنا شوید، باید بدانید که زمانی معامله معارض صورت میگیرد که ملک یا مالی از سوی مالک بیشتر از یک بار معامله شده باشد. یعنی اگر فردی به هر صورت، ملک یا مالی را به بیش از یک نفر بفروشد، معامله معارض انجام داده است و خریدار نیز مال غیر خریده است. در این حالت اولین نکتهای که لازم است بدانید این است که در معامله معارض همیشه معامله مقدم یا اولین معامله قانونی است و به این علت که در معاملات بعدی ، از فروشنده سلب مالکیت شده، سایر معاملهها غیر قانونی است. بنابراین بیاعتباری معاملههای بعدی به این دلیل است که فروشنده در معاملات دوم به بعد، دیگر صاحب ملک نبوده است و معاملهای که او انجام داده نیز اعتبار قانونی ندارد.
به یاد داشته باشید که فروش مال غیر هم از لحاظ کیفری و هم از لحاظ حقوقی قابل تعقیب است. از لحاظ کیفری به استناد ماده واحده فروش مال غیر مصوب ۱۳۱۲ میتوان شکایت کرد؛ مجازات فروش مال غیر نیز در قانون مذکور، همان مجازات کلاهبرداری تعیین شده است. یعنی طبق ماده یک قانون تشدید مجازات کلاهبرداری، ارتشا و اختلاس، مجرم علاوه بر رد مال معادل مال برده شده، به جزای نقدی و ۱ تا ۷ سال زندان محکوم میشود. از لحاظ حقوقی اگر نسبت به ملک یا مالی بیش از دو معامله انجام شده باشد؛ خریدار مقدم، مالک قانونی محسوب میشود و میتواند با طرح دعوی، ابطال معاملات بعدی را، اعم از اینکه با سند عادی باشد یا سند رسمی، درخواست کند.